English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αποδόσεις του ιπποφαούς

Στην Ευρωπαϊκή αγορά τα προϊόντα του 
 ιπποφαούς πωλούνται στη λιανική αγορά σε υψηλές τιμές.  Ενδεικτικά, ο χυμός 
του ιπποφαούς μπορεί να φτάσει σε τιμές της τάξης των 50-55€ ανά λίτρο ενώ 
αντίστοιχα για το έλαιο του ιπποφαούς οι τιμές  μπορεί να φτάσουν και τα 150€ 
ανά κιλό.
 Οι συνήθεις αποδόσεις ανέρχονται σύμφωνα με τη βιβλιογραφία 
στα 5-18 κιλά ανά δένδρο, ανάλογα με την ηλικία του φυτού και την 
καλλιεργούμενη ποικιλία, καθώς και τις μεθόδους παραγωγής και 
συγκομιδής που ακολουθούνται, ενώ σε επίπεδο φυτείας οι αποδόσεις σε 
νωπούς καρπούς ανέρχονται στα 10000-15000 κιλά ανά εκτάριο, ανάλογα 
με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, την πυκνότητα φυτεύσεως καθώς επίσης 
και την ηλικία και ποικιλία των δένδρων. 


Στούμπος Γεώργιος
ippofaes_hellas@yahoo.gr

19 σχόλια:

  1. κλλα ολα αυτα,δεν βλεπω τιμη ανα κιλο νοπω απο τον παραγογω.αν θα βαλω που θα το πουλησω,και ποσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιπποφαές είναι ακόμα στην αρχή, ήδη γίνονται κάποιες προσπάθειες σε Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο για τη σύσταση συνεταιρισμών με δικές τους εγκαταστάσεις όπου θα γίνεται επεξεργασία του ιπποφαούς και προώθηση του εντός και εκτός Ελλάδας, εκεί οι παραγωγή θα μπορούν να δώσουν την παραγωγή τους.Στο προσεχές διάστημα θα γράψω και θα αναρτήσω άρθρο αναλυτικό για το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που θα τα δωσουμε ομως ρε παιδια?αυτο ειναι το θεμα γενικα με τις καλλιεργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν προκειται κανεις να γινει πλουσιος απο την καλλιεργεια! κοιταξτε τισ τιμε του απο κινα κ θα καταλαβετε! πλουσιοι θα γινουν οσοι αλητες γεωπονοι πουλανε τα φυτα,υποσχομενοι μεγαλα κερδη κ φαμφαρες στους καλλιεργητες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε σε αυτό που γράφεις δεν έχεις τόσο άδικο όμως εάν εμείς ξεκινήσουμε την καλλιέργεια σωστά δηλαδή βιολογική καλλιέργεια και με το πλεονέκτημα της ελληνικής γης η οποία μας δίνει άριστης ποιότητας προϊόντα, τότε δεν υπάρχει φόβος όσο αφορά της χαμηλές τιμές από την κίνα διότι το κινέζικο ιπποφαές δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας και σχεδόν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως έχουν διακόψει την συνεργασία τους για αγορά ιπποφαούς από την κίνα. Άρα όποιος θέλει να ασχοληθεί με την καλλιέργεια του ιπποφαούς θα πρέπει να το κάνει σωστά και όχι όπως καλλιεργούσαν τόσα χρόνια οι Έλληνες γεωργοί με φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα και σήμερα δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε πλέον κανέναν.

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΜΗ ΕΛΑΙΟ-ΚΑΡΠΟΥ/ΛΙΤΡΟΥ,ΑΠΟΔΟΣΗ/ΣΤΡΕΜΜΑ ΚΤΛ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ-ΠΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΤΛ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΦΕΛΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΜΕ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΟΠΩΣ ΛΙΝΚ ΤΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΦΙΝΛΑΔΙΑΣ,ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΤΛ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΦΑΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.(ΥΓ.ΤΙΜΗ ΑΝ ΚΙΛΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟΥ ΙΠΠΟΦΑΕΣ 2011-2012 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 16-18 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΠΩΛΗΣΗ.ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝ ΑΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΜΕ ΤΙΜΗ ΑΝ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...)

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου έριξα μια ματιά να δω πόσο πουλιέται το λάδι του ιπποφαούς στα φαρμακεία της Γερμανίας 12 ευρώ τα 50ml το λίτρο δηλαδή 240 ευρώ σε αυτή την διεύθυνση http://www.pharmeo.de/product_info.php/products_id/275978 και βρήκα λάδι ιπποφαούς όχι βιολογικής καλλιέργειας απο την Κίνα 100 με 120 ευρώ το κιλό πώληση χονδρικής σε αυτή την διεύθυνση http://www.alibaba.com/product-gs/306225959/High_quality_and_low_price_Seabuckthorn.html

      Διαγραφή
  5. πολυ καλα ολα αυτα που περιγραφεις,αλλα ολες οι γνωστες ποικιλιες ιπποφαους, εχουν μεγαλο προβλημα στη χωρα μας με πολλες ασθενειες,οπως το φουζαριο και κυριολεκτικα το τσακιζουν το φυτο με η χωρις επεμβαση απο τον ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικές μέθοδοι, ώστε να μειωθεί ο βαθμός εκδήλωσης ασθενειών με τον κατάλληλο χειρισμό αβιοτικών παραγόντων, όπως η θερμοκρασία (π.χ.
    ηλιοθέρμανση), η υγρασία, η οργανική ουσία, η οξύτητα εδάφους, (π.χ.
    όξινα εδάφη με προσθήκη θείου ή αλκαλικά με προσθήκη ασβεστίου
    εμφανίζουν μειωμένη προσβολή σε verticillium, φυτόφθορα, βοτρύτη,
    fusarium φουζαριο)εαν και πάλι εκδηλωθούν ασθένειες με την
    χρήση αιθέριων ελαίων και κλασμάτων τους ή εκχυλίσματα φυτών πχ
    αιθέρια έλαια λεβάντας, γλαδιόλας, ζέμπερας αντιμετωπίζουν επιτυχώς την alternaria, fusarium(φουζαριο), και phytophtora αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσοχη προσοχη στα χρηματα σας ....Επενδυσαμε πανω απο 18.000 ευρω ....και δυστηχως θελει μεγαλη τυχη λογω ασθενειας ....προσεξτε τους γεωπονους ..υπαρχειπ αραπληροφοριση λογω κρισης... Μην ψαχνετε για εγορα εδω ....Συσκευασια καταλληλη απο γερμανικη εταιρια και αμεση αποστολη προιοντος εντος 2 ημερων σε γερμανια ολλανδια . Και ετσι θελεις 2-3 χρονια να ορθοποδησεις. Μεγαλα ψεματα λεγονται παντως το φυτο ειναι πολυ ευαισθητο δυστηχως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε επαρκεί στοιχειά για την ανάπτυξη του φυτού στην Ελλάδα διότι οι πρώτες οργανωμένες καλλιέργειες έγιναν πριν δυο χρόνια.Για να υπάρξει παραγωγή θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 χρονιά και για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα όσο αφορά ποια ποικιλία είναι η καταλληλότερη και σε ποιες περιοχές, πόσο παραγωγή ανά στρ θα έχουμε. κ.τ.λ υπολογίζω μια τριετία από τώρα.Τα στοιχειά που έχουμε αυτή την στιγμή είναι από το εξωτερικό. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησα αυτό το Blog για να μπορέσουμε να συλλέξουμε και να ανταλλάξουμε περισσότερες πληροφορίες για το φυτό αυτό.

      Διαγραφή
  8. Θέλεις να πείς οτι δεν υπαρχει ακόμη παραγωγός που να εχει διαθέσει το προιόν του στην αγορά;; Μιλήστε επιτελους συγκεκριμένα για να καταλάβουμε!
    Στη Στερεά ελλάδα υπαρχει προσπαθεια καλιέργειας του φυτού και που; δωστε στοιχεία και τηλ για να μπορεσουμε να συννενοηθούμε με τους ανθρώπους και να δούμε πως διατιθεται το προιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν τον φτάνει τον κόσμο η ανέχεια η φτώχια και η απελπισία του? δυστυτχώς οι περισσότεροι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται καθώς ξεκινήσαμε για κάτι άλλο όμως το μόνο που μας έχει μείνει είναι η Γη. Αντί λοιπόν για άλλη μια φορά να ενωθούμε χωρίς δόλο και οι γνωρίζοντες τα γεωργικά και οι μη γνωρίζοντες έχουμε πάλι προσπάθειες να κερδοσκοπήσουν οι μεν έναντι των δε..Ντροπή πια!Έλεος καταλάβετε οτι μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από αυτή τη δυστυχία, δίπλα δίπλα και όχι απέναντι ο ένας από τον άλλον..δεν είναι καιροί για να χάνει κανείς τα λεφτά του. ή μιλήστε σωστά και υπέυθυνα ή μη μιλήσετε καθόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε μου εχεις απολυτο δίκιο. Ομως μεσα σε αυτό το σύστημα που ζούμε είμαστε αναγκασμένοι ολοι να λειτουργούμε ανταγωνιστικά μεταξύ μας. Ακόμη λοιπόν και καποιοι συναιτερισμοί να σχηματιστούν για το Ιπποφαές ( οπως ειχαν δημιουργηθεί για ενα σωρό καλιέργειες) κάποια στιγμή θα αρχίσουν να ανταγωνίζονται ο ενας τον άλλο, με αποτέλεσμα καποιοι να σβήσουν και τελικά αν η παραγωγή του προιόντος αυξηθεί σημαντικά, θα σβήσει και η ελληνική παραγωγή αφού οι εκτεταμένες καλιέργειες προσφέρουν και μηδαμινό κόστος.
      Μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαικής Ενωσης δεν είναι δυνατόν να υπαρξει καμία αναπτυξη, γιατί ακριβώς η ΕΕ είναι αυτή που μας επιβάλει το άνοιγμα των αγορών στις πολυεθνικές. Γι αυτό ακόμα και τα ντόπια προιόντα σε σύγκριση με τα εισαγώμενα κοστολογούνται ως ακριβά και η ντοπια παραγωγή εξαφανίζεται.
      Το όλο θέμα λοιπόν δεν είναι οπως θελουν να το παρουσιαζουν καποιοι μεγαλο γαιοκτήμονες και φυτωριούχοι που κονομάνε απο τις ελπίδες του φτωχόκοσμου για τις "δυναμικές καλιέργειες", αλλά θέμα κατεξοχήν πολιτικό.
      Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι υποθηκευμένη απ ακρη σε ακρη. Τα λιμάνια , τα νερά, τα δαση , οι παραλίες και οι μικροιδιοκτησία είναι υποθηκευμένα στην διεθοποιημένη οικονομία. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό είναι θέμα χρόνου να χάσουμε ακομα και τα χωράφια μαζί με τα σπίτια μας, που δεν μας προσφέρουν κανένα κέρδος πλεον.
      Το Ιπποφαές και το κάθε προιόν που επιλέγουμε να καλιεργήσουμε, μπορεί να αποκτήσει νόημα και να στηρίξει την αγροτιά μονο μεσα σε μια αυτοδύναμη οικονομία και αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί παρα μονο μεσω της μονομερής εξοδου απο την ΕΕ/ΟΝΕ, αυτούς τους μηχανισμούς δηλ που μας κατεστρεψαν.

      http://www.periektikidimokratia.org/video-audio/2012-03-05/paremvasi-takis-antitheseis-kriti-tv

      http://www.periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2011-11-13/ekklisi-ethniko-koinoniko-apeleftherotiko-metopo-extended

      Διαγραφή
  10. Καλα ολα αυτα που λετε.Στην πραξη ομως τι γινεται?θελουμε συγκεκριμενη πληροφορηση.Για καθε περιοχη,για τουσ παραγωγους(πωσ να επικοινωνησουμε μαζι τους κτλπ).Το οτι εχει πολυ δικιο ο φιλος παραπανω (οντωσ εχει) σε συνδυασμο με την κοινωνικοπολιτικη αποψη που εκφρασατε,δεν απαντα στις αποριες που εχουμε,οσον αφορα τη μελλοντικη ενασχοληση μας με την παραγωγη και εμπορια του ιπποφαους.Σε αυτο το σημειο θα ηθελα σας παρακαλω να μου δωσετε καποιες πληροφοριες για τα παρακατω ερωτηματα:
    Στην περιοχη της Μακεδονιας (Σερρες) το εδαφος ειναι καταλληλο για καλλιεργια;
    Που μπορουμε να βρουμε πληροφοριες για τις ασθενειες του φυτου;
    Σε ποιουσ παραγωγους να απευθυνθουμε; (τηλ -περιοχη κτλπ)
    Ποση εκταση απαιτειται;
    οποιαδηποτε αλλη πληροφορια θα ηταν πολυ χρησιμη.
    ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα ενδιαφέρον blog για το ιπποφαές και άλλες καλλιέργειες
    http://superfoodshellas.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mipws kserei kAneis an mporoun na ginoun futeies stin kipro? Kani o keros mas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείτε εδω θα το βρείτε ενδιαφέρων.
    https://www.facebook.com/ippofaes?ref=hl



    ΑπάντησηΔιαγραφή