English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ιπποφαές και την καλλιέργεια του στη Θεσσαλονίκη


Η SymAgro οργανώνει εκπαίδευση για την καλλιέργεια του ιπποφαούς στη Θεσσαλονίκη στις (11-12/02/2012).Η εκπαίδευση(θεωρητική) θα διαρκέσει 20 ώρες(10 ώρες Σάββατο-10 ώρες Κυριακή).
Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ΕΥΡΩ ανά άτομο. Η πρακτική εκπαίδευση(10 ώρες) θα γίνει σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σύντομα και συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή.
Για πληροφορίες για την εγγραφή τους στην εκπαίδευση, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν στο email:info@symagro.com  έως τις 15 Ιανουαρίου ώστε να λάβουν  μέρος. 
Περισσότερα για αυτό το άρθρο »

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το ιπποφαές προστατεύει τα μάτια


Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του Ιπποφαές είναι η ζεαξανθίνη, μια κίτρινη ουσία η οποία
είναι εξαιρετικά χρήσιμη στον οργανισμό. Όπως το λυκοπένιο έτσι και η ζεαξανθίνη αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα δυο συστατικά μαζί με το Α και Β-καροτένιο, cryptoxanthin, taraxanthin και phytofluin είναι υπεύθυνα για το κίτρινο- πορτοκαλο –κοκκινο χρώμα του Ιπποφαούς.
Επίσης η ζεαξανθίνη είναι ο μοναδικός τρόπος μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του καταρράκτη και της ωχράς κηλίδας καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Ophthalmology. Η
γεροντική εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζει άνδρες και γυναίκες συνήθως μετά την ηλικία των 65 ετών και συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, στερώντας από τον ασθενή την κεντρική του όραση. Πολλά άτομα μπορεί να είναι ευάλωτα λόγω γενετικών παραγόντων, ενώ το κάπνισμα είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο.
Η ζεαξανθίνη, είναι καροτενοειδή που συντελεί στην πρόληψη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας προφανώς επιτρέποντας στον οφθαλμό να φιλτράρει το επιβλαβές μικρού κύματος φως και περιορίζοντας άλλες επιβλαβείς επιδράσεις στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Τα άτομα που
καταναλώνουν τροφές που περιέχουν ζεαξανθίνη έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν
εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Η εκφύλιση είναι μη αναστρέψιμη και προοδευτικά επιδεινώνεται,
στερώντας από τους ασθενείς την κεντρική όρασή τους.
Επίσης ως φαίνεται προστατεύει τα μάτια, επιτρέποντας τους να φιλτράρουν το επιβλαβές, βραχέως μήκους κύματος φως και αναχαιτίζοντας άλλες βλάβες στην ωχρά κηλίδα – στο κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού.Το Ιπποφαές θεωρείται πηγή ζεαξανθίνης.


Στούμπος Γεώργιος
ippofaes_hellas@yahoo.gr




Πηγή: ASTRA MEDICAL HELLAS


Περισσότερα για αυτό το άρθρο »