English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καταρχην συγχαρητηρια για το blog. Οσον αφορα αυτα που ειπε ο γιαννης
πρεπει πριν την φυτεψη να επιλεξουμε την ποικιλια που θα βαλει ο
καθενας δηλαδη αν βαλω την ποικιλια που ειναι για λαδι και μετα πουμε
να το κανουμε σταφιδα θα εχουμε μεγαλη αποδοση και οχι καλο
αποτελεσμα. Επομενως ειναι ρισκο ή βαζεις για λαδι και περιμενεις να
εγκριθει το σχεδιο του συνεταιρισμου ή βαζεις την ποικιλια για την
σταφιδα και την πουλας μετα μονος σου.
Περισσότερα για αυτό το άρθρο »
Το παραπάνω σχόλιο "προυποθεσεις παραγωγής" το έστειλε ο Γ.Ρίζος απο
το σεμινάριο.
Περισσότερα για αυτό το άρθρο »

Πρθ: ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Περισσότερα για αυτό το άρθρο »

προυποθέσεις παραγωγής

Κατ΄αρχάς μπράβο Γιώργο για το blog. Θέλω να ενημερώσω τους φίλους απο
το σεμινάριο της Κοζάνης (26/11/11) ,οτι το μηχάνημα εξαγωγής ελαίου
απο ιπποφαές κοστίζει 74.000 ευρώ (τεχνολογία CO2) με τα μεταφορικά.
Συνεπώς παραγωγή λαδιού απο μεμονωμένους παραγωγούς ας ξεχαστεί. Μόνο
άν εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο του συνεταιρισμού Αιανής υπάρχει
μέλλον. Υπάρχουν και άλλα μηχανήματα εξαγωγής ελαίου με max. κόστος
5-6.000 ευρώ αλλα με αρκετή απώλεια ελαίου στην πούλπα.Η εξαγωγή χυμού
απο μεμονωμένους παραγωγούς είναι μικρού κόστους ,άλλα πλακώνουν κόστη
,αδειοδοτήσεων,εγκαταστάσεων,συσκευασίας, διανομής ....πράγματα
απολύτως απαγορευτικά . Τι μένει ? η σταφίδα με τιμή πώλησης 75 ευρώ
το κιλό και τα φύλλα για τσάι με 5 ευρώ τα 20 γρ.(συσκευασμένο). όμως
και εδώ υπάρχει θέμα δικτύου διανομής . Αν τελικά αρχίσουμε να
καλλιεργούμε και σε 3 χρόνια που θα έχουμε καρπό ,το επενδυτικό του
συνεταιρισμού Αιανής δεν υλοποιηθεί η λύση θα είναι να συγκεντρώσουμε
την παραγωγή καρπού (που θα έχει γίνει σταφίδα)και φύλλων και να τα
εξάγουμε σαν ενιαία ποσότητα (bulk).Όπως θυμάστε ασχολούμαι με τις
εξαγωγές.
Περισσότερα για αυτό το άρθρο »

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ιπποφαές – Μια υπερτροφή στην υπηρεσία του ανθρώπου

Ιπποφαές: Τι είναι;

Το ιπποφαές ανήκει στη κατηγορία εκείνη των φυτών που χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές και καλλυντικές βιομηχανίεςκαθώς και οι βιομηχανίες που παράγουν τρόφιμα. Χάρη στα συστατικά που περιέχει, το είδος του καρπού του και στους σπόρους του, το ιπποφαές γίνεται πραγματικά ανάρπαστο. Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες έχουν βρει ότι το ιπποφαές περιέχει 190 ουσίες όπου το είδος τους καθώς και ο τρόπος που συνδυάζονται κάνουν τον ανθρώπινο οργανισμό πολύ δυνατό. Ακόμα αυτές οι ουσίες έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Αυτή η αντιοξειδωτική δράση στρέφεται κατά της γήρανσης, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών διαταραχών καθώς κατεβάζει και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Ακόμη το ιπποφαές εμπεριέχει μία σειρά βιταμινών όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β, η βιταμίνη Β-στερόλη, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D,  η βιταμίνη Κ, Φλαβονοειδή κλπ. Επίσης εμπεριέχει μέταλλα όπως το ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο. σίδηρο, χαλκό και σελήνιο ψευδάργυρο, τα οποία είναι απαραίτητα για την εγκεφαλική καθώς και για τη σωματική ευημερία του ανθρώπου. Εμπεριέχει ακόμη και Καροτενοειδή και Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα σαν τα ω-3, ω-6, ω-7, ω-9.
ιπποφαές
ιπποφαές
Το ιπποφαές είναι από τα παλιότερα φυτά που υπήρξαν στη γη και υπάρχει πριν από τη τελευταία περίοδο των παγετώνων. Υπάρχει σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Καλλιεργείται στην Ευρώπη και περισσότερο στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στη Ρωσία και στη Κίνα. Στην Ευρώπη καλλιεργείται αλλά για την ώρα σε μικρά επίπεδα. Και στην Αρχαία Ελλάδα το ιπποφαές το χρησιμοποιούσαν σε ανθρώπους και σε ζώα. Τα άλογα των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου λόγω του ότι έτρωγαν τους καρπούς και τα φύλλα του ιπποφαούς είχαν μεγάλη αντοχή σε δύναμη καθώς και το τρίχωμά τους έλαμπε περισσότερο (εξ ου και το όνομα, φωτεινό άλογο).

Ιπποφαές: Τι προσφέρει και πώς χρησιμοποιείται

Το ιπποφαές προσφέρει πολλά στον οργανισμό γιατί τονώνει και προκαλεί γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών. Προστατεύει το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος. Αντιμετωπίζει τις παθήσεις στο συκώτι, την υπερπλασία του προστάτη καθώς και γαστρεντερικά προβλήματα. Προστατεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα και από το σάκχαρό στο αίμα και συμβάλλει στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  Ανακουφίζει από τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης και προστατεύει το αναπαραγωγικό σύστημα. Επανορθώνει τους ιστούς και τα κύτταρα μετά από έκθεσή τους σε ακτινοβολία. Αποτοξινώνει τον οργανισμό και αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα όπως την ακμή, τα εγκαύματα, και τη ψωρίαση.  Ακόμη χάρη στο ιπποφαές μπορούν να παράγονται σε πολύ βελτιωμένη έκδοσηκαλλυντικά, χυμοί, μαρμελάδες, τρόφιμα, πρόσθετα διατροφής κλπ.

Ιπποφαές: Δύναμη, αντοχή και αδυνάτισμα με φυσικό τρόπο

Τα κατάλληλα συστατικά του ιπποφαούς συμβάλλουν στην ακόμη καλύτερη υγεία των αθλητών και όσων προπονούνται σκληρά, λόγω των βιταμινών και των μετάλλων που εμπεριέχει. Πολλά μέταλλα χάνει ο οργανισμός λόγω της εφίδρωσης κατά τη διάρκεια της άσκησης και το ιπποφαές δίνει αυτά τα μέταλλα πίσω. Το ιπποφαές καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες που παρουσιάζονται σε όσους ασκούν έντονα τους μύες τους.
Βοηθάει επίσης  πάρα πολύ και όσους θέλουν να χάσουν περιττά κιλά διότι και έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά διατροφής χωρίς να δίνει στον οργανισμό πολλές θερμίδες. Τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα που εμπεριέχει βοηθάνε με τέτοιο τρόπο το πεπτικό σύστημα ώστε τα λίπη να καίγονται και να εξαλείφεται το αίσθημα της πείνας.

Ιπποφαές: Φυσικό αντικαρκινικό

ιπποφαές
ιπποφαές
Το ιπποφαές λόγω της ουσίας εκχυλίσματος αλκοόλης που περιέχει, βοηθάει τον οργανισμό ώστε να μη κινδυνέψει το μυελό των οστών από τις αρνητικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Ακόμη λόγω αυτής της ουσίας ορισμένοι τύποι καρκίνου δεν παρουσιάζουν μετάσταση.
Έχει τη δυνατότητα επίσης να αποκαταστήσει με πολύ ταχύτερο ρυθμό τα κύτταρα του μυελού των οστών. Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια βρέθηκε ότι το εκχύλισμα αλκοόλης θεράπευσε το αιμοποιητικό σύστημα αυτών των ποντικιών ύστερα από έντονη χημειοθεραπεία.
Περισσότερα για αυτό το άρθρο »